Strömlöst efter åskan?

Innan Ni ringer oss, skulle vi önska att Ni i första hand kontrollerar Er egna anläggning, det vill säga:

  • Har ni kontrollerat era huvudsäkringar? Dessa är tre stycken och sitter för det mesta ute i fasadmätarskåpet under mätaren. I äldre fastigheter där mätaren kan sitta inomhus, så hittar Ni dem i en gjutjärnslåda ute under fasaden eller inne i fastigheten i anknytning till mätaren.
  • På displayen (fönstret) på mätaren kan man enkelt se om någon säkring löst. Det skall synas L1, L2 och L3. Syns inte alla tre, så har Ni en eller flera huvudsäkring som har löst.
  • Har ni kontrollerat om jordfelsbrytaren har löst? Det är vanligt att jordfelsbrytaren löser om det går åska.
  • Hittar ni inget fel så kallar Ni ut en elektriker som konstaterar att felet ej ligger på er anläggning.

Har Ni gått igenom dessa steg och fortfarande inte får igång strömmen, så ringer Ni till oss och vi kommer ut och felsöker.

Om vi kommer ut och felsöker och det skulle visa sig att felet ligger på Er anläggning så kommer vi debitera kostnaden för utryckningen.

Bluffsamtal

Idag har det kommit till vår kännedom att det är en man som ringer runt och utger sig för att ringa från vårt företag. Mannen påstår att den uppringde har en obetald räkning till oss.

Kunden som blev uppringd förstod att det var ett bluffsamtal och avslutade samtalet omgående. Men vi får anta att denne man hade lämnat ett falskt bankgiro som kunden skulle betala till.

Vi ringer aldrig upp om en kund missat en betalning, utan det kommer en påminnelseavi brevledes till kunden.

Blir Ni uppringd, lägg på luren och gör en polisanmälan. Lämna framför allt inte ut personliga uppgifter som personnummer, kortnummer eller annat.